/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 803: Explozii în Sumî și alertă în Europa! Ce ar face NATO, dacă Rusia va invada Moldova

Ultima oră! În Republica Moldova a fost anunțată stare de urgență

missing
17 martie 2020, ora 16:28

În Republica Moldova a fost anunțată stare de urgență în legătură cu pandemia de coronavirus. Decizia a fost votată acum câteva clipe în Parlament în două lecturi. Este pentru prima oară în istoria țării noastre de la independență încoace, când se anunță stare de urgență din cauza unei epidemii. 

Starea de urgență a fost declarată pentru o perioadă de 60 de zile. Legea va intra în vigoare după ce va fi publicată în Monitorul Oficial.

Solicitarea de a fi declarată stare de urgență a fost făcută aseară de către membrii Cabinetului de Miniștri.

Înainte să fie votată această lege, deputații au modificat-o, astfel încât în perioada de stare de urgență Parlamentul să poată adopta legi organice.

O decizie similară a fost luată ieri și în țara vecină România. De asemenea, autoritățile separatiste de la Tiraspol au declarat ieri stare de urgență pe teritoriul regiunii transnistrene pe care-l controlează.

Ce înseamnă starea de urgență și ce măsuri pot fi luate de către autorități în această perioadă, citiți AICI.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram