Deputatul Iurie Reniță a făcut publice documentele care ar demonstra și implicarea socialistului Vladimir Odnostalco în schema de spălare de  bani prin filiera Bahamas, în campania prezidențială din 2016, când în functea statului a fost ales Igor Dodon. Este vorba despre o dispoziție de plată din 22 aprilie 2016 și contractul de împrumut a sumei de 500 de mii de lei între „Exclusiv Media” SRL și Odnostalco de pe aceeași dată.

„Deși ultimul nu s-a manifestat public în maniera celorlalți doi, nu excludem că prezența lui Odnostalco pe lista de partid a PSRM la ultimele alegeri parlamentare din 24 februarie 2019 a fost o măsură compensatorie pentru implicarea acestuia în spălarea de bani prin filiera Bahamas”, a scris Iurie Reniță pe pagina sa de Facebook.

Reniță a mai menționat că suma împrumutată, fără dobândă, nu figurează în capitolul șapte al Declarației de avere și interese pentru anul 2016 a deputatului Odnostalco.

Amintim că acum trei zile, deputații Iurie Reniță, Lilian Carp și Octavian Țîcu au făcut dezvăluri noi în dosarul privind finanțarea ilegală a PSRM prin Bahamas. Mai mulți deputați socialiști și oameni din anturajul președintelui țării, Igor Dodon, în total, în jur de 30 la număr, ar fi beneficiat de împrumuturi de cel puțin 500 de mii de lei prin intermediul „Exclusiv Media SRL”, al cărei fondator este socialistul Corneliu Furculiță. Banii nu au fost indicați în declarațiile de avere ale niciunuia dintre beneficiarii de împrumuturi.

Reniță, Țîcu și Carp au prezentat în acest sens o serie de documente, inclusiv contracte de împrumut și dispoziții de plată. Cei trei deputați s-au referit și la un raport CNA, semnat de un ofițer anticorupție, în care se face referință la „o serie de tranzacții suspecte efectuate de către societatea „Exclusiv Media SRL”,  al cărei fondator este socialistul Furculiță.

Ulterior, Iurie Reniță a făcut publice documentele care ar demonstra implicarea în schemă a lui Corneliu Furculiță (detalii AICI), dar și cea a lui Vasile Bolea (detalii AICI).

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!