/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și spioni deghizați în mecanici. Abrams, retrase de pe linia frontului

Studenta de la MGIMO spune că a ajuns cu forțele proprii în R. Moldova. „Biletul m-a costat circa 20 de mii de ruble”

missing
20 martie 2020, ora 15:43

Studenta moldoveancă de la Universitatea MGIMO din Moscova, Daria Staraia, care a revenit ieri în Republica Moldova, spune că nu a primit niciun ajutor din partea statului ca să ajungă acasă. Tânăra zice că mai întâi a ajuns în România cu cursa Moscova-București, iar de acolo a folosit trenul și o mașină ocazională ca să treacă hotarul.

„Biletul de avion Moscova-București m-a costat în jur de 20 de mii de ruble rusești (n.r. 4 428 lei), l-am cumpărat ieri. După ce am aterizat la București, am ajuns cu trenul la vamă, iar de acolo am urcat într-o mașină ocazională ca să trec hotarul”, a spus Daria, pentru tv8.md.

Tânăra declară că reprezentanții Ambasadei Republicii Moldova la Moscova au precizat că ar putea fi organizată o cursă charter. Studenta spune însă că, atunci când a cerut detalii, a fost îndemnată să monitorizeze pagina ambasadei.

„Problema nu este rezolvată. Studenții noștri încă mai sunt blocați în Rusia din cauza ineficienței. Eu nu înțeleg de ce reprezentanții diplomatici nu rezolvă problemele cetățenilor Republicii Moldova. Deocamdată nu văd ca sistemul să fie funcțional”, a declarat tânăra.

Amintim că pe 16 februarie studenții moldoveni de la MGIMO au fost informați că trebuie să elibereze căminele. Problema a fost soluționată după intervenția Ambasadei R. Moldova de la Moscova.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram