/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Un bărbat din Ialoveni, plasat în carantină, a fost amendat cu 25000 lei după ce s-a dus la magazin să-și cumpere bere

20 martie 2020, ora 21:17

Un locuitor al satului Țipala din raionul Ialoveni a fost amendat cu 25 de mii de lei pentru că nu a respectat regimul de carantină. Acesta a revenit ieri de peste hotare și a fost obligat să se autoizoleze la domiciliu. Încălcând normele, bărbatul a ieșit din casă și s-a dus la magazinul din sat să-și cumpere bere. Cazul a fost făcut public de primarul satului Țipala, Silviu Bivol.

Mai mult, după ce a cumpărat berea, bărbatul s-a dus la un consătean acasă să o bea împreună. Iar în gospodăria în care a mers se află și o persoană în vârstă, țintuită la pat, care este din cea mai vulnerabilă categorie în fața virusului COVID-19.

„De astăzi încolo, persoanele care încalcă acest regim, toate vor fi sancționate conform legii în vigoare. Prețul nerespectării acestei legi pentru persoane fizice este 25 000 lei. STAȚI ACASĂ 14 ZILE!!!” a scris primarul de Țipala, Silviu Bivol.

Potrivit ultimelor date ale Consiliului Raional Ialoveni, care au fost actualizate în această dimineață, la Țipala erau înregistrate 65 de persoane aflate în carantină, autoizolate la domiciliu.

La postarea primarului, un internaut a ironizat pe seama bărbatului amendat: „De 25 de mii de lei câte beri „Corona” își cumpăra?”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram