Un locuitor al satului Țipala din raionul Ialoveni a fost amendat cu 25 de mii de lei pentru că nu a respectat regimul de carantină. Acesta a revenit ieri de peste hotare și a fost obligat să se autoizoleze la domiciliu. Încălcând normele, bărbatul a ieșit din casă și s-a dus la magazinul din sat să-și cumpere bere. Cazul a fost făcut public de primarul satului Țipala, Silviu Bivol.

Mai mult, după ce a cumpărat berea, bărbatul s-a dus la un consătean acasă să o bea împreună. Iar în gospodăria în care a mers se află și o persoană în vârstă, țintuită la pat, care este din cea mai vulnerabilă categorie în fața virusului COVID-19.

„De astăzi încolo, persoanele care încalcă acest regim, toate vor fi sancționate conform legii în vigoare. Prețul nerespectării acestei legi pentru persoane fizice este 25 000 lei. STAȚI ACASĂ 14 ZILE!!!” a scris primarul de Țipala, Silviu Bivol.

Potrivit ultimelor date ale Consiliului Raional Ialoveni, care au fost actualizate în această dimineață, la Țipala erau înregistrate 65 de persoane aflate în carantină, autoizolate la domiciliu.

La postarea primarului, un internaut a ironizat pe seama bărbatului amendat: „De 25 de mii de lei câte beri „Corona” își cumpăra?”

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!