Declarația președintelui Igor Dodon despre caracterul virusului COVID-19, precum că ar fi o infecție ușoară ce poate trece neobservată, a devenit virală pe rețelele sociale. Internauții, printre care și persoane publice, fac tot felul de colaje cu declarațiile oficialilor din alte state și îl acuză pe Igor Dodon de iresponsabilitate.

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Sergiu Litvinenco, a comparat declarațiile lui Dodon cu cele ale președintelui francez Emmanuel Macron și ale cancelarului german Angela Merkel.

„Emmanuel Macron: Epidemia care afectează toate continentele și lovește toate țările europene este cea mai gravă criză de sănătate pe care Franța a trecut-o într-un secol”.

Igor Dodon: Acest coronavirus poate trece prin noi și nici să nu observăm. Sunt studii deja făcute. E așa cum trece o gripă. Ai avut oleacă de probleme cu nasul, cu capul și ți-o trecut răceala prin tine și tu ai trecut coronavirus. Dacă aveți simptome mergeți, dacă nu, nu creați probleme la medici”.

Unul e președinte, altul e… continuați singuri…”, a scris deputatul pe Facebook.

Ulterior, Litvinenco a plasat și un colaj cu declarațiile cancelarului german și ale președintelui R. Moldova.

Mai mulți internauți l-au îndemnat pe Igor Dodon să se abțină de la declarații despre epidemie și să nu mai participe la ședințele în care reprezentanții Ministerului Sănătății și ai Agenției Naționale pentru Sănătate Publică discută despre evoluția coronavirusului în R. Moldova.

Internauții au pus și hashtag-uri cu îndemnul: „Dodon, stai acasă”.

Vedeți mai jos declarația lui Igor Dodon pe care a făcut-o în cadrul noului său video „Președintele răspunde” și care a ajuns să fie criticată pe internet.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!