/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

/VIDEO/ Un deputat îl compară pe Dodon cu Macron și Merkel, după ce președintele a spus că COVID-19 poate trece ușor ca o gripă

missing
20 martie 2020, ora 17:18

Declarația președintelui Igor Dodon despre caracterul virusului COVID-19, precum că ar fi o infecție ușoară ce poate trece neobservată, a devenit virală pe rețelele sociale. Internauții, printre care și persoane publice, fac tot felul de colaje cu declarațiile oficialilor din alte state și îl acuză pe Igor Dodon de iresponsabilitate.

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Sergiu Litvinenco, a comparat declarațiile lui Dodon cu cele ale președintelui francez Emmanuel Macron și ale cancelarului german Angela Merkel.

„Emmanuel Macron: Epidemia care afectează toate continentele și lovește toate țările europene este cea mai gravă criză de sănătate pe care Franța a trecut-o într-un secol”.

Igor Dodon: Acest coronavirus poate trece prin noi și nici să nu observăm. Sunt studii deja făcute. E așa cum trece o gripă. Ai avut oleacă de probleme cu nasul, cu capul și ți-o trecut răceala prin tine și tu ai trecut coronavirus. Dacă aveți simptome mergeți, dacă nu, nu creați probleme la medici”.

Unul e președinte, altul e… continuați singuri…”, a scris deputatul pe Facebook.

Ulterior, Litvinenco a plasat și un colaj cu declarațiile cancelarului german și ale președintelui R. Moldova.

Mai mulți internauți l-au îndemnat pe Igor Dodon să se abțină de la declarații despre epidemie și să nu mai participe la ședințele în care reprezentanții Ministerului Sănătății și ai Agenției Naționale pentru Sănătate Publică discută despre evoluția coronavirusului în R. Moldova.

Internauții au pus și hashtag-uri cu îndemnul: „Dodon, stai acasă”.

Vedeți mai jos declarația lui Igor Dodon pe care a făcut-o în cadrul noului său video „Președintele răspunde” și care a ajuns să fie criticată pe internet.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram