Așa-zisele „alegeri prezidențiale”, desfășurate pe data de 22 martie, în regiunea Abhazia, Georgia sunt condamnate de Ministerul Afacerilor Externe. Autoritățile consideră că aceste pseudo-alegeri au fost desfășurate în mod ilegal pe teritoriul unui stat suveran.

„Așa-zisele alegeri vin în contradicție flagrantă cu normele și principiile fundamentale ale dreptului internațional consfințite în Carta ONU și actul final de la Helsinki”, se arată într-un comunicat al ministerului.

Autoritățile au îndemnat actorii internaționali vizați: să garanteze respectarea acordului de încetare a focului din 12 august 2008, să asigure pacea, securitatea și respectarea drepturilor omului, să garanteze accesul nestingherit al misiunii UE de monitorizare a situației în regiunile Georgiei – Abhazia și Țhinvali/Osetia de Sud.

Ministerul comunică că R. Moldova va sprijini în continuare reglementarea politico-diplomatică a conflictului în jurul celor două regiuni georgiene cu respectarea suveranității, integrității teritoriale și a frontierelor Georgiei recunoscute pe plan internațional.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!