Principalul furnizor de energie electrică din R. Moldova, compania „Premier Energy” anunță că va emite până la sfârșitul lunii facturi calculate în baza datelor estimative. Până la 31 martie, nu va fi efectuată citirea datelor reale de pe contoarele electrice din gospodării. Această măsură are un caracter temporar din cauza situației epidemiologice din țară.

„Clienții vizați de această modificare operațională, temporar vor primi conform graficului, facturi calculate în baza indicilor individuali estimativi pentru fiecare loc de consum în parte. Formula de calculare estimativă prevede deducerea aritmetică a mediei zilnice din ultimele trei facturi, care se înmulțește la numărul de zile incluse în factura emisă, conform principiului estimativ. Cantitatea de energie facturată poate varia nesemnificativ în raport cu datele reale înregistrate de contor”, au explicat reprezentanții companiei.

Totodată, furnizorul de energie electrică precizează că oficiile sale comerciale din Chișinău și din regiuni vor fi închise până la data de 27 martie.

Facturile pot fi achitate la distanță: prin internet, cu cardul bancar, la terminale și la bancomatele „Victoriabank”.

„Rugăm consumatorii noștri să efectueze plățile fără întârzieri pentru a evita acumularea datoriilor, care la rândul lor ar conduce la datorii față de producătorii/ furnizorii noștri de energie, ceea ce ar pune în pericol livrarea continuă”, argumentează „Premier Energy”.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!