/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Atenție! În facturile pentru energia electrică vor fi incluse date estimative, fără citirea cifrelor de pe contoare

missing
23 martie 2020, ora 12:17

Principalul furnizor de energie electrică din R. Moldova, compania „Premier Energy” anunță că va emite până la sfârșitul lunii facturi calculate în baza datelor estimative. Până la 31 martie, nu va fi efectuată citirea datelor reale de pe contoarele electrice din gospodării. Această măsură are un caracter temporar din cauza situației epidemiologice din țară.

„Clienții vizați de această modificare operațională, temporar vor primi conform graficului, facturi calculate în baza indicilor individuali estimativi pentru fiecare loc de consum în parte. Formula de calculare estimativă prevede deducerea aritmetică a mediei zilnice din ultimele trei facturi, care se înmulțește la numărul de zile incluse în factura emisă, conform principiului estimativ. Cantitatea de energie facturată poate varia nesemnificativ în raport cu datele reale înregistrate de contor”, au explicat reprezentanții companiei.

Totodată, furnizorul de energie electrică precizează că oficiile sale comerciale din Chișinău și din regiuni vor fi închise până la data de 27 martie.

Facturile pot fi achitate la distanță: prin internet, cu cardul bancar, la terminale și la bancomatele „Victoriabank”.

„Rugăm consumatorii noștri să efectueze plățile fără întârzieri pentru a evita acumularea datoriilor, care la rândul lor ar conduce la datorii față de producătorii/ furnizorii noștri de energie, ceea ce ar pune în pericol livrarea continuă”, argumentează „Premier Energy”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram