/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/DOC/ PPDA cere plafonarea prețurilor la legume în perioada stării de urgență

23 martie 2020, ora 11:29

Fracțiunea parlamentară a Platformei Demnitate și Adevăr a trimis o solicitare premierului Ion Chicu și Comisiei pentru Situații Excepționale în care a cerut să fie plafonate prețurile la legume, în perioada stării de urgență  instituite din cauza epidemiei de coronavirus.

Deputații propun ca agenții economici să fie obligați să pună un adaos comercial de maximum 15% la legumele din „setul de borș”: cartof, morcov, ceapă, varză, sfeclă roșie.

Aceasta măsură este importantă în contextul că în perioada martie-mai se atestă deficitul legumelor autohtone și dependența mai mare a țării de import, ceea ce generează scumpiri abuzive. Solicităm ca în perioada stării de urgență pentru cartof, morcov, sfecla roșie, ceapă și varză adaosul comercial cumulativ pe tot lanțul valoric să nu depășească 15 %”, a explicat inițiativa deputatul Alexandru Slusari.

Guvernului i s-a cerut să prezinte informații Parlamentului la acest subiect.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram