De pe 25 martie, în Republica Moldova va fi interzis accesul în parcuri, terenuri de joacă și alte locuri publice. Anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu acum câteva minute, după ședința Comisiei pentru Situații Excepționale. Va fi implicat și efectivul Armatei Naționale pentru asigurarea ordinii, a menționat prim-ministrul.

„Este o măsură destul de dură, dar este necesară, pentru a asigura, stoparea răspândirii acestui virus”, a spus premierul Chicu.

„Colaboratorii Ministerului Afacerilor Interne (MAI) și ai Ministerului Apărării vor asigura respectarea acestei decizii și implementarea ei în practică, începând cu 25 martie. Vom fi nevoiți să antrenăm și efectivul Ministerului Apărării. Am discutat cu domnul președinte care este comandantul superior al forțelor armate la acest capitol. Începând cu această acțiune trebuie să antrenăm deja și forțele armate ale Republicii Moldova, pentru menținerea ordinii și acordarea de suport MAI-ului”, a precizat prim-ministrul.

Amintim că în Republica Moldova este stare de urgență, în legătură cu pandemia de coronavirus, până la mijlocul lunii mai. În prezent în țara noastră sunt confirmate oficial 109 cazuri de infecție, dintre care 106 sunt active.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!