/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/GRAFIC/ Greu de crezut, dar acum o lună în Italia era un singur deces de coronavirus. Azi numărul deceselor e de peste cinci mii

missing
23 martie 2020, ora 16:29

Acum aproximativ o lună, mai bine-zis pe 21 februarie, Italia raporta primul deces de coronavirus. De atunci și până în prezent (ultimele date sunt de pe 22 martie) numărul deceselor în Italia provocate de complicații ale infecției cu COVID-19 a ajuns la 5 476.

Chiar la începutul acestei luni, pe data de 1 martie, numărul total al deceselor în Italia era de 41, dintre acestea 12 raportate în acea zi. Numărul victimelor zilnice a început să crească dramatic pe data de 8 martie, când au fost 133 de morți, ajungând în mai puțin de două săptămâni la peste șapte sute de decese într-o singură zi (informațiile zilei de 21 martie, când au fost raportate 793 de cazuri).

În următoarele două grafice este prezentată evoluția numărului total de decese și numărul deceselor zilnice în Italia, țară care în prezent este cea mai afectată de pandemia de COVID-19.

Subiectul va fi discutat deseară, la emisiunea „Cutia Neagră” cu Mariana Rață, de la tv8. Invitații din platou sunt: Anatol Ciubotaru, directorului Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga” și Ruslan Baltaga, medic la Institutul de Medicină Urgentă. De asemenea, în timpul emisiunii vor fi intervenții prin Skype cu medici din Italia și Germania și moldoveni din diasporă, care se află acum în mijlocul focarelor de coronavirus din Europa. Emisiunea va începe la ora 21:30.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram