Tatiana Coroi este o doctoriță originară din Republica Moldova, care lucrează într-un spital din Bergamo, Italia, una dintre cele mai afectate regiuni ale acestei țări de pandemia de coronavirus. Aceasta spune că izolarea la domiciliu este unica metodă eficientă care poate să stopeze răspândirea virusului și consideră că Italia a ajuns la această situație gravă inclusiv din motiv că nu au fost luate din start metode de a restricționa deplasarea oamenilor. 

„Suntem în continuare foarte pesimiști în ceea ce se întâmplă, aici într-adevăr e grav, e foarte grav, mai ales la Bergamo. Izolarea este unica metodă care poate stopa acest virus, asta s-a văzut în China și asta se vede și aici. E rușinos că Italia are mai multe decese într-o lună, cât a avut China în trei luni”, a spus Tatiana Coroi, la emisiunea „Cutia Neagră” cu Mariana Rață de la tv8.

Doctorița spune că, în opinia ei, Lombardia este una dintre cele mai afectate regiuni pentru că aici sunt concentrate cele mai mari aeroporturi din Italia, este o regiune unde densitatea populației este mare, iar numărul deceselor este de asemenea ridicat, pentru că numărul persoanelor în etate aici este mare.

Azi, Italia a raportat peste patru mii de cazuri noi de infecție cu COVID-19 și peste șase sute de decese.

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!