Prestatorii de servicii comunale ar putea modifica regimul de emitere a facturilor pentru consumatorii casnici. Despre acest lucru a anunțat prim-ministrul Ion Chicu, după ședința Comisiei pentru Situații Excepționale, care a avut loc aseară, la Guvern. Azi, membrii comisiei urmează să discute acest lucru cu prestatorii de servicii comunale. 

„Am discutat despre posibilitatea eșalonării emiterii facturilor de plată pentru serviciile comunale pe parcursul lunii aprilie. Vom avea o discuție cum principalii furnizori de aceste servicii astfel încât să fie un grafic de emitere acestor facturi ca să evităm și aici aglomerarea cetățenilor la ghișeele de plată a acestor facturi”, a declarat premierul Chicu.

Tot aseară, la ședința Comisiei pentru situații excepționale membrii acesteia au decis că în luna aprilie angajații Poștei Moldovei vor duce acasă pensiile persoanelor în etate. De asemenea, au fost amânate plățile pentru impozitele pe venit pentru primul trimestru al anului 202 pentru agenții economici și pus moratoriu pe controalele de stat la întreprinderi până pe data de 1 iunie 2020.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!