În regiunea transnistreană au fost confirmate șase cazuri de infecție cu COVID-19, iar peste 1 500 de persoane se află în carantină, autoizolate la domiciliu. Informația a fost prezentată în cadrul unui briefing de presă de către vicepremierul pentru Reintegrare Cristina Lesnic, care susține că este în legătură permanentă cu autoproclamatele autorități de la Tiraspol și conlucrează pentru a evita răspândirea epidemiei de coronavirus.

La solicitarea Tiraspolului, în stânga Nistrului au fost livrate astăzi două loturi de medicamente, iar alte două urmează să fie transmise în scurt timp, pentru că Agenția Medicamentului de la Chișinău ar fi semnat deja autorizațiile necesare pentru această donație.

„Este important ca locuitorii din regiunea transnistreană să aibă acces la medicamente”, a punctat Cristina Lesnic.

Aceasta a precizat că s-a ajuns la o înțelegere cu Tiraspolul și în privința circulației libere în zona de securitate pentru anumite categorii de funcționari și locuitori ai regiunii. Aceste persoane nu vor fi plasate în carantină după ce trec malul stâng al Nistrului.

„Este vorba despre fermierii care au terenuri după traseul Râbnița-Tiraspol, funcționarii din penitenciare și polițiștii care deservesc zona limitrofă, pompierii și angajații serviciilor de urgență, angajații serviciilor de întreținere și reparație a rețelelor electrice și gaze naturale”, a enumerat vicepremierul pentru Reintegrare.

„În prezent, lucrăm cu misiunile diplomatice pentru a facilita revenirea acasă a 96 de cetățeni ai R. Moldova”, a adăugat Cristina Lesnic, fără a preciza de unde urmează să vină acești oameni și dacă sunt toți locuitori ai regiunii transnistrene.

Referitor la centrele de înmatriculare a mijloacelor de transport din orașele Tiraspol și Râbnița, care și-au sistat activitatea până la data de 15 mai, Cristina Lesnic a spus că nu puterau fi puși în pericol angajații acestor centre, care deserveau zilnic câte 40-45 de oameni ce veneau cu solicitări de înregistrare a mașinilor. Centrele își vor relua activitatea după ce va fi depășită starea de urgență impusă din cauza epidemiei de COVID-19.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!