/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Chișinăul livrează loturi de medicamente la Tiraspol. Șase cazuri confirmate de coronavirus și peste 1500 de persoane plasate în carantină în regiunea transnistreană

missing
25 martie 2020, ora 12:34

În regiunea transnistreană au fost confirmate șase cazuri de infecție cu COVID-19, iar peste 1 500 de persoane se află în carantină, autoizolate la domiciliu. Informația a fost prezentată în cadrul unui briefing de presă de către vicepremierul pentru Reintegrare Cristina Lesnic, care susține că este în legătură permanentă cu autoproclamatele autorități de la Tiraspol și conlucrează pentru a evita răspândirea epidemiei de coronavirus.

La solicitarea Tiraspolului, în stânga Nistrului au fost livrate astăzi două loturi de medicamente, iar alte două urmează să fie transmise în scurt timp, pentru că Agenția Medicamentului de la Chișinău ar fi semnat deja autorizațiile necesare pentru această donație.

„Este important ca locuitorii din regiunea transnistreană să aibă acces la medicamente”, a punctat Cristina Lesnic.

Aceasta a precizat că s-a ajuns la o înțelegere cu Tiraspolul și în privința circulației libere în zona de securitate pentru anumite categorii de funcționari și locuitori ai regiunii. Aceste persoane nu vor fi plasate în carantină după ce trec malul stâng al Nistrului.

„Este vorba despre fermierii care au terenuri după traseul Râbnița-Tiraspol, funcționarii din penitenciare și polițiștii care deservesc zona limitrofă, pompierii și angajații serviciilor de urgență, angajații serviciilor de întreținere și reparație a rețelelor electrice și gaze naturale”, a enumerat vicepremierul pentru Reintegrare.

„În prezent, lucrăm cu misiunile diplomatice pentru a facilita revenirea acasă a 96 de cetățeni ai R. Moldova”, a adăugat Cristina Lesnic, fără a preciza de unde urmează să vină acești oameni și dacă sunt toți locuitori ai regiunii transnistrene.

Referitor la centrele de înmatriculare a mijloacelor de transport din orașele Tiraspol și Râbnița, care și-au sistat activitatea până la data de 15 mai, Cristina Lesnic a spus că nu puterau fi puși în pericol angajații acestor centre, care deserveau zilnic câte 40-45 de oameni ce veneau cu solicitări de înregistrare a mașinilor. Centrele își vor relua activitatea după ce va fi depășită starea de urgență impusă din cauza epidemiei de COVID-19.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram