/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

Spitalul din Cărpineni - în carantină! 24 de angajați, suspecți de coronavirus după ce medicii au consultat o femeie din Bălceana

missing
25 martie 2020, ora 11:32

Spitalul din Cărpineni, raionul Hâncești, intră în carantină pentru următoarele 14 zile. 24 de angajați ai instituției medicale sunt suspecți de coronavirus, după ce o femeie din Bălceana a fost consultată de medicii de aici, fără ca ea să le spună că a fost în contact cu o persoană infectată cu Covid – 19.

Amintim că la Bălceana și Sofia au fost confirmate 9 cazuri de infecție cu COVID-19. Satele au intrat în carantină pentru 14 zile și posturile de poliție, instalate în cele două localități, nu permit intrarea și ieșirea locuitorilor din sate și interzic circulația unităților de transport.

Primele cazuri de infecție cu coronavirus au fost confirmate la Bălceana încă la finele săptămânii trecute, dar pe 15 martie s-a permis organizarea alegerilor parlamentare noi în circumscripția Hâncești. Deși primarul satului Bălceana a cerut amânarea alegerilor, invocând un potențial pericol de răspândire a bolii și Comisia Electorală Centrală analiza posibilitatea anulării alegerilor, scrutinul a fost permis de Igor Dodon.

Într-un răspuns trimis CEC-ului, în calitatea sa de conducător al Consiliului Suprem de Securitate, Igor Dodon, a spus că alegerile trebuie organizate, motivând că Parlamentul nu a instituit stare de urgență și „nu pot fi limitate drepturile fundamentale ale omului garantate de Constituție, adică dreptul de a alege și a fi ales”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram