Spitalul din Cărpineni, raionul Hâncești, intră în carantină pentru următoarele 14 zile. 24 de angajați ai instituției medicale sunt suspecți de coronavirus, după ce o femeie din Bălceana a fost consultată de medicii de aici, fără ca ea să le spună că a fost în contact cu o persoană infectată cu Covid – 19.

Amintim că la Bălceana și Sofia au fost confirmate 9 cazuri de infecție cu COVID-19. Satele au intrat în carantină pentru 14 zile și posturile de poliție, instalate în cele două localități, nu permit intrarea și ieșirea locuitorilor din sate și interzic circulația unităților de transport.

Primele cazuri de infecție cu coronavirus au fost confirmate la Bălceana încă la finele săptămânii trecute, dar pe 15 martie s-a permis organizarea alegerilor parlamentare noi în circumscripția Hâncești. Deși primarul satului Bălceana a cerut amânarea alegerilor, invocând un potențial pericol de răspândire a bolii și Comisia Electorală Centrală analiza posibilitatea anulării alegerilor, scrutinul a fost permis de Igor Dodon.

Într-un răspuns trimis CEC-ului, în calitatea sa de conducător al Consiliului Suprem de Securitate, Igor Dodon, a spus că alegerile trebuie organizate, motivând că Parlamentul nu a instituit stare de urgență și „nu pot fi limitate drepturile fundamentale ale omului garantate de Constituție, adică dreptul de a alege și a fi ales”.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!