/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 800: Lupte grele, permisiunea Londrei și ironia Rusiei. Oficial SUA: Războiul nu se va încheia curând

Directorul SCR, demis acum două zile, în platoul emisiunii „Cutia Neagră”: „Spitalul e foarte nepotrivit pentru bolnavii cu infecții. Ventilația e defectă”

missing
26 martie 2020, ora 22:10

Fostul director al Spitalului Republican, Anatol Ciubotaru, care a fost demis acum două zile, descrie situația din instituția medicală pe care a condus-o mai mulți ani. Învitat în platoul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8, Ciubotaru afirmă că clădirea SCR nu este potrivită pentru a tratat bolnavii de coronavirus, pentru că are o ventilație foarte proastă și virusul se poate răspândi cu ușurință.

„Clădirea e foarte nepotrivită pentru a trata bolnavii aceștia cu infecții, pentru că e o singură clădire, toată ventilația e defectată după cutremure. Bolnavii gravi cu măsuri de protecție dure nu e bine să fie acolo. La noi pot fi pacienți, dar în stare mai ușoară. Avem o secție de terapie intensivă, cu ventilația reparată, cu 14 paturi, acolo și vin toți bolnavii” a spus Ciubotaru.

Medicul dă asigurări că angajații spitalului sunt dotați cu mănuși și măști, dar nu vor să le poarte.

„Mănuși avem, vreo 200 de mii de perechi, dar refuză să le îmbrace. Avem peste 1000 de măști”, susține Ciubotaru.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram