Alte două spitale din Republica Moldova au fost pregătite pentru a primi pacienți infectați cu coronavirus. Este vorba despre Spitalul Republican din Bălți și Spitalul din Comrat, a anunțat azi-dimineață ministra Sănătății Viorica Dumbrăveanu. 

„Spitalele sunt pregătite, personalul a fost instruit. Ieri, spitalele au ridicat echipamentele de protecție individuală și în acest context, persoanele suspecte sau confirmate vor urma tratamentul în aceste spitale”, a spus Viorica Dumbrăveanu.

La Bălți au fost pregătite 50 de paturi, iar la Comrat, 25 de paturi. Potrivit Ministerului Sănătății, numărul acestora ar putea fi extins în cazuri de necesitate. 

Dacă vor exista totuși cazuri grave de îmbolnăvire în aceste spitale, pacienții vor fi aduși la Chișinău, la Spitalul Republican.

În același timp, femeile gravide și copiii vor fi aduși, de asemenea, în Chișinău la Spitalul „Valentin Ignatenco”, Maternitatea nr. 2 sau Institutul Mamei și Copilului.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!