/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

Alte două spitale din țară, pregătite să primească pacienții cu coronavirus

missing
26 martie 2020, ora 09:48

Alte două spitale din Republica Moldova au fost pregătite pentru a primi pacienți infectați cu coronavirus. Este vorba despre Spitalul Republican din Bălți și Spitalul din Comrat, a anunțat azi-dimineață ministra Sănătății Viorica Dumbrăveanu. 

„Spitalele sunt pregătite, personalul a fost instruit. Ieri, spitalele au ridicat echipamentele de protecție individuală și în acest context, persoanele suspecte sau confirmate vor urma tratamentul în aceste spitale”, a spus Viorica Dumbrăveanu.

La Bălți au fost pregătite 50 de paturi, iar la Comrat, 25 de paturi. Potrivit Ministerului Sănătății, numărul acestora ar putea fi extins în cazuri de necesitate. 

Dacă vor exista totuși cazuri grave de îmbolnăvire în aceste spitale, pacienții vor fi aduși la Chișinău, la Spitalul Republican.

În același timp, femeile gravide și copiii vor fi aduși, de asemenea, în Chișinău la Spitalul „Valentin Ignatenco”, Maternitatea nr. 2 sau Institutul Mamei și Copilului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram