/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Incredibil! Medicii de la SCR lucrează cu măști pentru diving, pentru a se proteja de coronavirus. Le-a adus Pasha Parfeni

missing
26 martie 2020, ora 22:28

Fostul director al Spitalului Republican, Anatol Ciubotaru, a povestit în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8 cum s-a infectat primul medic care a intubat pacienta bolnavă de coronavirus. Acesta a fost nevoit să-și scoată ochelarii de protecție, pentru că transpirase sticla și a înhățat virusul, lucrând foarte aproape de fața pacientei.

Ulterior, medicii au căutat soluții pentru a se proteja mai bine și au ajuns la concluzia că masca folosită la diving, adică pentru scufundări, este foarte bună.

„Am testat multe variante: scafandrul de la pompieri, de la sudori și am găsit masca asta de la diving, cu care se înoată sub apă. Are o sticlă foarte ermetică, perfectă. Am lucrat cu dânsa două zile, am acomodat-o să aibă oxigen, să dispară ceața de pe sticlă și are o protecție de 100%”, a povestit Anatol Ciubotaru.

Medicul a apelat la ajutorul interpretului Pasha Parfeni, care este pasionat de diving și care a adus într-o oră la Spitalul Republican șase măști, câte a putut găsi pe la cunoscuții săi pasionați de scufundări. De câteva zile, medicii de la SCR lucrează cu aceste măști.

„Pentru procedura este foarte necesară o bună protecție, când stai la 3-5 cm de gura bolnavului”, a argumentat Ciubotaru.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram