Deși activitatea economică a fost paralizată în perioada stării de urgență și majoritatea moldovenilor stau acasă în concedii forțate sau în șomaj tehnic, unii se mai aventurează să-și cumpere locuințe în credit prin programul „Prima Casă”.

Ministerul Finanțelor ne anunță astăzi că, de când a fost lansat programul, au fost procurate 4 205 locuințe, iar suma totală a creditelor acordate de către bănci constituie 2,1 miliarde lei.

Pe 19 martie, tot Ministerul Finanțelor anunța că au fost cumpărate prin „Prima Casă” 4 181 locuințe, ceea ce înseamnă că, în ultima săptămână, 24 de beneficiari au încheiat contracte și au accesat credite pentru prima lor locuință.

În perioada 12-19 martie, au fost cumpărate prin programul „Prima Casă” 33 de locuințe, anunța Ministerul Finanțelor.

Din totalul beneficiarilor programului, 2 954 sunt familii, iar 1 251 sunt tineri necăsătoriți. Vârsta medie a solicitanților este de 31 de ani.

Suprafața medie a locuințelor procurate prin intermediul programului este de 60 de metri pătrați, în timp ce valoarea medie a locuințelor constituie 593 mii lei.

Din numărul total de locuințe procurate, 3941 sunt în zonele urbane, iar 264 în zonele rurale. 3877 locuințe sunt apartamente, iar 328 – case de locuit individuale.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!