Vacanța forțată a copiilor din grădinițe, a elevilor și studenților se prelungește pe toată perioada stării de urgență. Un ordin în acest sens a fost emis de ministrul Educației, Igor Șarov. 

„În contextul măsurilor întreprinse de autorități pentru a preveni răspândirea epidemiei virusului COVID-19 în țară, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a emis ordinul nr. 377/2020 privind prelungirea suspendării procesului educaţional în cadrul instituţiilor publice şi private, de educaţie timpurie, instituţiile de învăţământ primar, secundar, profesional tehnic, superior, de învăţământ extraşcolar şi de învăţământ special pe întreg teritoriul ţării, pe toată durata stării de urgență”, se menționează într-un comunicat de la minister. 

Instituțiile de învățământ au fost închise în contextul riscului de răspândire a coronavirusului în Republica Moldova. În unele instituții, orele continuă să se desfășoare online.

Menționăm că starea de urgență este instituită în Republica Moldova până pe data de 15 mai. Autoritățile pot însă modifica acest termen în funcție de evoluția lucrurilor privind pandemia de coronavirus.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!