/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

AAC a sesizat poliția după ce „Avia Invest” a refuzat să prezinte baza de cost a tarifelor pentru serviciile aeroportuare

missing
27 martie 2020, ora 11:55

Autoritatea Aeronautică Civilă a sesizat poliția după ce concesionarul Aeroportului de la Chișinău – „Avia Invest” SRL a refuzat să prezinte baza de cost a tarifelor pentru serviciile aeroportuare pentru anul 2020. Compania și administratorul acesteia riscă astfel să fie sancționate contravențional pentru „împiedicarea activității legitime a funcționarului public”.

Pe 12 februarie, Autoritatea Aeronautică Civilă a solicitat „Avia Invest” prezentarea bazei de cost a tarifelor pentru serviciile aeroportuare pentru anul 2020. Potrivit Codului aerian, AAC este instituția care verifică corectitudinea formării mărimii taxelor pentru serviciile aeroportuare şi de navigație aeriană.

Pe 17 martie, „Avia Invest” SRL a venit cu un răspuns scris oferit Autorității Aeronautice Civile prin care a refuzat prezentarea informațiilor solicitate.

„Acest refuz generează impedimente în realizarea atribuțiilor funcționale ale AAC în calitatea sa de organ de control în domeniul aviației civile”, menționează reprezentanții Autorității.

Așa că Autoritatea Aeronautică Civilă a depus o sesizare la Inspectoratul de Poliție Botanica, cerând inițierea unui proces contravențional în privința „Avia Invest” SRL și administratorului acesteia, Boris Salov, pentru „împiedicarea activității legitime a funcționarului public”.

Potrivit articolului 349 din Codul Contravențional, contravenția de mai sus se sancționează cu amendă de la 30 la 60 de unități convenționale aplicată persoanei fizice, cu amendă de la 45 la 90 de unități convenționale aplicată persoanei cu funcție de răspundere, cu amendă de la 60 la 120 de unități convenționale aplicată persoanei juridice cu sau fără privarea, în toate cazurile, de dreptul de a desfăşura o anumită activitate pe un termen de la 3 luni la un an.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram