Odată cu răspândirea noului virus COVID-19 tot mai mulți moldoveni aleg să se întoarcă în R. Molodva. Pe de o parte președintele Igor Dodon afirmă că și-ar dori ca cetățenii să revină în țară, iar pe de altă parte afirmă că „aceștia își aduc aminte de casă, doar atunci când se confruntă cu anumite greutăți”.

„Noi ne dorim ca acești oameni să vină acasă și să rămână aici să lucreze, dar la acest moment este imposibil, chiar dacă nu ar fi vorba de 1 milion de cetăţeni. Chiar dacă ar fi vorba de câteva sute de mii. Imaginaţi-vă doar 200 mii de cetăţeni, să-i aduci pe toţi acasă în decurs de 1-2 săptămâni. În primul rând, noi nu avem aşa capacitate. În al doilea rând, imaginaţi-vă cum aceşti cetăţeni vor trece filtrele respective, ţinând cont de riscurile care sunt. Poate vor înţelege că e mai bine să rămână acasă şi să ridicăm economia”, a argumentat Igor Dodon într-o ediţie specială la Moldova 1.

Dodon a spus că anterior mai mulţi cetăţeni care l-au criticat, acum îl roagă să-i ajute să revină acasă.

Sunt diferite critici, unii care îmi scriau trei săptămâni sau trei luni în urmă „domnule Dodon, sunteţi ciuma roşie”. Acum roagă, în lacrimi. Şi-au adus aminte de casă. Până acum spuneau că Moldova nu le trebuie, acum şi-au adus aminte de casă. Asta e bine. La noi moldoveanul ştiţi cum e? Când îţi e greu pe suflet şi când dai de o problemă, vrei acasă. Asta e bine. În general consider că după această situaţie ar fi bine ca câteva zeci de mii de moldoveni, poate chiar sute de mii, să rămână acasă. Noi îi primim pe toţi acasă, dar, în acelaşi timp, trebuie să vedem să nu supunem riscului 3 milioane de cetăţeni care se află aici acasă”, a menționat Igor Dodon.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!