/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

Dodon, despre moldovenii care vor să revină în țară: „Până acum spuneau că Moldova nu le trebuie, acum şi-au adus aminte de casă”

missing
27 martie 2020, ora 12:46

Odată cu răspândirea noului virus COVID-19 tot mai mulți moldoveni aleg să se întoarcă în R. Molodva. Pe de o parte președintele Igor Dodon afirmă că și-ar dori ca cetățenii să revină în țară, iar pe de altă parte afirmă că „aceștia își aduc aminte de casă, doar atunci când se confruntă cu anumite greutăți”.

„Noi ne dorim ca acești oameni să vină acasă și să rămână aici să lucreze, dar la acest moment este imposibil, chiar dacă nu ar fi vorba de 1 milion de cetăţeni. Chiar dacă ar fi vorba de câteva sute de mii. Imaginaţi-vă doar 200 mii de cetăţeni, să-i aduci pe toţi acasă în decurs de 1-2 săptămâni. În primul rând, noi nu avem aşa capacitate. În al doilea rând, imaginaţi-vă cum aceşti cetăţeni vor trece filtrele respective, ţinând cont de riscurile care sunt. Poate vor înţelege că e mai bine să rămână acasă şi să ridicăm economia”, a argumentat Igor Dodon într-o ediţie specială la Moldova 1.

Dodon a spus că anterior mai mulţi cetăţeni care l-au criticat, acum îl roagă să-i ajute să revină acasă.

Sunt diferite critici, unii care îmi scriau trei săptămâni sau trei luni în urmă „domnule Dodon, sunteţi ciuma roşie”. Acum roagă, în lacrimi. Şi-au adus aminte de casă. Până acum spuneau că Moldova nu le trebuie, acum şi-au adus aminte de casă. Asta e bine. La noi moldoveanul ştiţi cum e? Când îţi e greu pe suflet şi când dai de o problemă, vrei acasă. Asta e bine. În general consider că după această situaţie ar fi bine ca câteva zeci de mii de moldoveni, poate chiar sute de mii, să rămână acasă. Noi îi primim pe toţi acasă, dar, în acelaşi timp, trebuie să vedem să nu supunem riscului 3 milioane de cetăţeni care se află aici acasă”, a menționat Igor Dodon.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram