Fostul director al Spitalului Clinic Republican, Anatol Ciubotaru, nu va fi repus în funcție. Curtea de Apel Chișinău a respins acțiunea depusă de medic împotriva deciziei Comisiei pentru Situații Excepționale, care l-a demis pe 24 martie. Hotărârea Curții de Apel Chișinău a fost emisă ieri și este irevocabilă din momentul pronunțării.

Anatol Ciubotaru a cerut în instanță să fie anulat parțial actul administrative emis de Comisia pentru Situații Excepționale, argumentând că „situația epidemiologică în țară nu poate justifica lipsirea de dreptul la un proces echitabil, inclusiv dreptul de a fi eliberat legitim din funcție, dreptul de a fi restabilit în funcție în cazul eliberării nelegitime, dreptul de a solicita demonstrarea legalității eliberării sale din funcție”.

Reprezentantul Guvernului  nu s-a prezentat la ședința de judecată și nici nu a anunțat motivul absenței, deși a fost citat conform legii.

Ascultând explicațiile avocaților lui Anatol Ciubotaru, completul Colegiului civil, comercial și de contencios administrativ al Curții de Apel Chișinău a considerat că acțiunea este neîntemeiată și pasibilă de a fi respinsă. Judecătorii au motivat că „încălcarea intenționată sau din neglijență a dispozițiilor Comisiei Situații Excepționale constituie temei de eliberare din funcție a conducătorului instituției publice.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!