/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Eugen Doga îl susține pe fostul director al SCR: „El trebuie întors la spital. Nu are dreptul să fie în afara crizei provocate de epidemie”

missing
28 martie 2020, ora 09:03

Renumitul compozitor Eugen Doga a scris o petiție în susținerea lui Anatol Ciubotaru, directorul Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, care a fost demis acum câteva zile, după ce mai mulți angajați ai instituției s-au testat la un laborator privată pentru a stabili dacă nu s-au infectat de COVID-19, rezultatele fiind pozitive.

Eugen Doga spune că a fost pacientul lui Anatol Ciubotaru, care este cardiochirurg și îndeamnă autoritățile să-l întoarcă la spital, pentru că este un specialist și trebuie să participe la această luptă cu epidemia de coronavirus.

Redăm mai jos mesajul integral scris de Eugen Doga:

„Azi toată lumea e la o încercare catastrofală din cauza coronavirusului. Pe linia întâi se află medicii, care nu s-au ciocnit nici o singură dată cu asemenea boală. Ei s-au pomenit față în față cu sute și mii de infectați pentru care nici echipament respectiv nu au avut suficient, nici mijloace de protecție, și nici pregătire specială pentru așa ceva. Ei totuși cu riscuri pentru propria sănătate, mulți chiar și s-au infectat, alții au decedat, au făcut toate posibile și imposibile pentru a da primul ajutor pacienților. Deseori din propriile mijloace, fiindcă și statul nu a fost pregătit.

Azi, când fiecare medic este așteptat cu speranțe în spitalele suprapline cu infectați, noi ne permitem să dăm afară specialiști, care zeci de ani au stat la slujba ocrotirii sănătăți. Din motive inventate. Eu de mult timp îl cunosc pe doctorul chirurg domnul Anatol Ciubotaru, care cu drag m-a ajutat în problemele de sănătate, ca și pe cele multe sute de pacienți din țară. L-am urmărit la televizor umilit, năcăjit de nedreptate care a fost aruncată pe capul lui, și în același timp demn și cunoscător profund în problemele medicinii în situația actuală, dar și cea în general.

El nu are dreptul să fie în afara crizei provocate de epidemie. Nu îi luați acest drept. El trebuie întors la spital unde poate contribui la procesul de luptă cu coronavirusul în calitate de medic și organizator. După eliberarea dumnealui din funcție, cu motive îndoielnice, creșterea infectaților nu că nu s-a oprit, ci și crește cu rapiditate îngrozitoare. Nu e el vinovatul. Sunt sigur în onestitatea acestui om, medic, profesionist, cetățean. Noi toți avem nevoie de asemenea oameni”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram