/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Încă două curse charter, autorizate! Ion Chicu atenționează că la bordul avioanelor nu vor urca moldoveni fără polițe medicale

missing
28 martie 2020, ora 23:05

Comisia Pentru Situații Excepționale a autorizat astăzi încă două curse charter care urmează a fi efectuate din Israel și din Franța.

Pe 30 martie, un avion al companiei „Israir Airlines” va efectua o cursă charter pe ruta Tel Aviv-Chișinău-București.  După ce va aduce o parte din pasageri pe Aeroportul Internațional Chișinău, avionul va zbura spre spre capitala României.

Pe 1 aprilie, un avion al companiei „Air Moldova” va zbura în Franța și va prelua moldoveni de pe aeroportul din orașul Nisa.

Ministerul de Externe pregătește în prezent lista cetățenilor din diasporă care au nevoie stringentă de a reveni în țară. Are loc sistematizarea datelor și se identifică mecanismul optim de reîntoarcere a cetățenilor, anunță Guvernul. Moldovenii care vor să revină acasă pot contacta misiunile diplomatice și se pot înregistra online.

Prim-ministrul Ion Chicu  a declarat la ședința de astăzi a Comisiei pentru Situații Excepționale că rutele avia charter nu vor fi autorizate dacă se va stabili că pasagerii nu sunt selectați după criterii prioritare și dacă cetățenii nu vor deține polițe medicale la revenirea în R. Moldova.

În ultimele zile, sute de moldoveni au revenit din diasporă la bordul avioanelor care au realizat curse charter din diferite țări. Doar în zilele de 27 și 28 martie au fost efectuate 6 curse.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram