Comisia Pentru Situații Excepționale a autorizat astăzi încă două curse charter care urmează a fi efectuate din Israel și din Franța.

Pe 30 martie, un avion al companiei „Israir Airlines” va efectua o cursă charter pe ruta Tel Aviv-Chișinău-București.  După ce va aduce o parte din pasageri pe Aeroportul Internațional Chișinău, avionul va zbura spre spre capitala României.

Pe 1 aprilie, un avion al companiei „Air Moldova” va zbura în Franța și va prelua moldoveni de pe aeroportul din orașul Nisa.

Ministerul de Externe pregătește în prezent lista cetățenilor din diasporă care au nevoie stringentă de a reveni în țară. Are loc sistematizarea datelor și se identifică mecanismul optim de reîntoarcere a cetățenilor, anunță Guvernul. Moldovenii care vor să revină acasă pot contacta misiunile diplomatice și se pot înregistra online.

Prim-ministrul Ion Chicu  a declarat la ședința de astăzi a Comisiei pentru Situații Excepționale că rutele avia charter nu vor fi autorizate dacă se va stabili că pasagerii nu sunt selectați după criterii prioritare și dacă cetățenii nu vor deține polițe medicale la revenirea în R. Moldova.

În ultimele zile, sute de moldoveni au revenit din diasporă la bordul avioanelor care au realizat curse charter din diferite țări. Doar în zilele de 27 și 28 martie au fost efectuate 6 curse.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!