Situația privind asigurarea securității alimentare a Republicii Moldova a fost analizată astăzi în cadrul unei ședințe de lucru a președintelui Igor Dodon cu ministrul Agriculturii, Ion Perju. Ultimul a dat asigurări că avem rezervele necesare de produse alimentare și cetățenii nu ar trebui să-și facă griji.

Potrivit ministrului Ion Perju, rezervele de grâu constituie în prezent 200 de mii de tone, suficiente pentru cel puțin 200 de zile. Dar în această perioadă va fi deja recoltată roada nouă de culturi de toamnă, care vor fi semănate pe o suprafață de 316 mii de hectare.

Totodată, rezervele de ulei de floarea-soarelui sunt suficiente pentru o perioadă de patru luni, iar de zahăr și porumb – pentru mai mult de un an.

Țara este asigurată cu produse lactate, carne și ouă de găină. Întreprinderile din industria alimentară funcționează în regim obișnuit, cu respectarea strictă a regulilor sanitare și de carantină. Fermele zootehnice sunt asigurate cu bază furajeră. Lucrările de primăvară au început conform graficului, a fost deja semănat orzul și mazărea”, scrie Igor Dodon într-o postare pe Facebook, după ce a discutat cu ministrul Agriculturii.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!