Fostul deputat democrat Constantin Țuțu, anunțat în căutare internațională de către Interpol pentru a fi arestat, a decis să se predea autorităților R. Moldova după ce ar fi făcut anumite înțelegeri și a obținut garanții de la o oarecare persoană, numele căreia începe cu litera „E”, susține liderul Partidului Nostru Renato Usatîi.

Țuțu s-a predat în urma unei înțelegeri. Este prima „rândunică” în rezultatul coaliției dintre PSRM și PD. Da, Țuțu o să stea un pic la închisoare, dar fără omul numele căruia începe cu litera „E”, deocamdată o să spun doar atât, acest lucru nu ar fi fost posibil”, a spus Renato Usatîi într-un live pe Facebook.

Politicianul susține că președintele Igor Dodon ar fi supărat pe Țuțu pentru că acesta l-ar fi înjosit în timpul campaniei electorale pentru prezidențiale din 2016.

Cum poate să se simtă Dodon după ce în 2016, în timpul campaniei electorale, Țuțu i-a spus la o întâlnire cu alegătorii din Băcioi, unde erau câteva sute de oameni: „Auzi, Dodon, ai urcat în mașină și-ai plecat”. Acela a urcat în mașină și a plecat. Așa că înțelegeți, ținând cont de mândria lui Dodon, fără garanții nu ar fi fost nici urmă de-a lui Țuțu în R. Moldova”, a spus Renato Usatîi.

De asemenea, politicianul afirmă că Țuțu a rugat să fie întors acasă pentru că avea probleme cu lumea criminală din România, unde ar fi început niște reglări de conturi între contrabandiștii de țigări.

Cu o lună în urmă s-a întors Constantin Botnari și acum Constantin Țuțu și președintele iese și spune că la noi e totul bine”, a comentat Usatîi.

Amintim că Constantin Țuțu s-a predat la punctul de trecere Leușeni-Albița, iar ulterior Procuratura Anticorupție i-a înaintat învinuirea pentru trafic de influență și îmbogățire ilicită.

Pentru că a revenit din străinătate, Țuțu a fost plasat în carantină la domiciliu, timp de 14 zile și are interdicția de a părăsi localitatea.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!