Moldovenii aflați în imposibilitatea de a reveni acasă din diasporă, din cauza restricțiilor de circulație impuse în perioada epidemiei de coronavirus, își varsă amarul și își împărtășesc experiența pe grupurile formate pe rețelele sociale. Cei care au reușit să ajungă acasă vin cu sfaturi pentru conaționali.

Un bărbat a povestit cum a reușit să ajungă cu o mașină de ocazie din Franța în R. Moldova, traversând tuneluri și autostrăzi din Italia, Austria și Ungaria și legitimându-se cu acte moldovenești la granița României.

Bărbatul anunță informații utile moldovenilor care vor să revină acasă pe cale terestră, cu referire la costurile pentru traversarea autostrăzilor și graficul în care se permite circulația.

De asemenea, acesta atenționează persoanele că trebie să aibă asupra lor obligatoriu acte de indentitate moldovenești, altfel vor fi plasate în carantină pentru 14 zile de autoritățile României pe teritoriul statului vecin.

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!