/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 799: Groază la Odesa, groapă comună la Cernăuți și atac chimic! Macron e îngrijorat de soarta Moldovei

/VIDEO/ Cu ușile închise sau live pe Facebook...Cum sunt oficiate slujbele religioase pe timp de epidemie de coronavirus

missing
29 martie 2020, ora 11:11

Începând cu săptămâna aceasta, bisericile Episcopiei Edineț și Briceni oficiază slujbe fără prezența enoriașilor. Decizia a fost luată la Episcopie în contextul riscului de infecție cu noul tip de coronavirus.

De asememenea, credincioșii din cadrul acestei Episcopii pot fi împărtășiți la domiciliu, dacă își doresc acest lucru.

Și alte lăcașuri sfinte au luat zilele trecute aceeași decizie. Este și cazul bisericii „Sf. Ierarh Nicolae” din orașul Strășeni. De ieri, aici slujbele sunt oficiate tot cu ușile închise, iar enoriașii au fost îndemnați să se roage în case.

Iar slujitorii altor biserici transmit live pe Facebook Liturghiile. Asta face și Maxim Melinti, parhoul bisericii din Ghidighici.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram