/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

60 dintre pacienții diagnosticați cu coronavirus sunt angajați ai sistemului medical

missing
30 martie 2020, ora 10:45

Din cele 263 de persoane diagnosticate cu coronavirus, 60 sunt angajați ai sistemului medical. Șeful Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), Nicolae Furtună, spune că din cei 60 de angajați, doar nouă persoane au contractat virusul în timpul prestării serviciilor de asistență medicală. 

„Lucrătorii medicali sunt un segment specific în tot ce se numește COVID-19 și riscul de infectare a dânșilor este de câteva ori mai mare decât a populației în general. Din 60 de persoane diagnosticate cu coronavirus avem doar nouă persoane, dintre care patru medici, trei asistenți medicali și două infermiere direct legat cu  prestarea serviciilor de asistență medicală. Asta ar fi 3,4% din totalul cazurilor confirmate cu COVID-19. „Doar 3% sunt cazuri asociate cu acordarea asistenței medicale pacienților cu COVID-19, celelalte nu au la bază calea de trasmitere la asistență medicală”, a declarat Nicolae Furtună.

23% din totaluri de cazuri infirmate sunt persoanele cu aparteneță la o instituției medicală publică, privată sau cu specialitate medicală care activează în alte domenii. Printre ei sunt medici, paramendici, asistenți medicali, felceri, infermierii și șoferi.

„Avem patru cazuri cu cale habituală de transmitere (unul a contractat virusul și a transmis celuilalt). 21 de cazuri: medici, asistenți medicali și infermieră nu au putut clar stabili în ancheta epidemiologică sursa probabilă și noi am calificat ca necunoscut. 26 de cazuri cu cale posibilă locală de transmitere”, a mai precizat Furtună.

Încetul cu încetul ne deplasăm spre faza de transmitere locală”, afirmă șeful ANSP, după ce a fost stabilit că din totalul cazurilor de infecție cu COVID-19 doar unul este de import, iar celelate sunt cu transmitere locală.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram