Război în Ucraina, ziua 277: Avertizare din Estonia și petiția unor mame. RLI: Rusia complotează pentru a-l lichida pe Lukașenko

Guvernul din Venezuela interzice din nou companiilor să concedieze oameni. Plata ratelor și chiriilor, suspendate pentru 6 luni

30 martie 2020, ora 08:18

Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro a anunţat duminică o serie de măsuri economice stricte pentru a limita impactul economic generat de răspândirea pandemiei COVID-19 în teritoriu. Printre aceste măsuri se numără interzicerea concedierilor şi suspendarea plăţii chiriilor şi a creditelor.

„Suntem absolut decişi să protejăm toate locurile de muncă din ţară, să protejăm cu totul operaţiunile tuturor companiilor şi businessurilor din ţară”, a spus Maduro, într-o apariţie la televiziune stat, duminică, citează Ziarul Financiar.ro.

Potrivit statisticilor oficiale, în Venezuela au fost confirmate până acum 119 cazuri de infecție cu Covid – 19 și două decese. Guvernul a declarat stare de urgenţă şi a impus carantină totală pe teritoriul ţării timp de o lună.

Maduro a anunţat că băncile trebuie să suspende colectarea creditelor pentru şase luni. În acelaşi timp, companiile de telecomunicaţii nu au voie să suspende serviciile pentru clienţi pe motiv de neplată.

Mai mult, plata chiriilor este suspendată pentru şase luni, atât pentru populaţie, cât şi pentru companii – măsură ce va fi acompaniată de compensaţii pentru proprietari, despre care Maduro nu a dat mai multe detalii momentan.

Președintele a mai spus că guvernul va pune pe masă un plan pentru a acoperi salariile plătite de companiile mici şi mijlocii pentru şase luni. Acesta le-a interzis companiilor să concedieze angajaţi până în 2020, o măsură care a fost decretată iniţial în 2015 şi prelungită anual de atunci.

Maduro nu a suspendat totuşi colectarea de taxe, şi nici nu a oferit măsuri fiscale pentru companii – la polul opus faţă de alte guverne din regiune.

TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram