/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

UPDATE: Medicii Spitalului din Edineț, plasați în carantină. Detalii despre bărbatul răpus de coronavirus

missing
31 martie 2020, ora 17:58

UPDATE: După confirmarea cazului de coronavirus la bărbatul decedat în spitalul din Edineț, medicii, care au intrat în contact cu victima, au fost plasați în carantină, ne-a spus primarul Constantin Cojocari.

Un bărbat a decedat în această dimineață în Spitalul Raional Edineț, unde fusese internat cu pneumonie. Bărbatul a fost adus ieri la spital și i-au fost prelevate probe pentru testare la COVID-19, iar astăzi rezultatul primit în laboratorul din Chișinău a fost pozitiv. Pacientul a decedat dimineață, în jurul orei 05:00, înainte să fie gata testul la coronavirus.

Primarul orașului Edineț, Constantin Cojocari, a spus pentru TV8 că bărbatul este originar din satul Colicăuți, raionul Briceni și ar fi fost adus la Spitalul Raional Edineț de fratele său, cu mașina. Bărbatul a fost internat în Secția de pulmunologie.

„Am discutat azi dimineață cu adjunctul medicului șef al spitalului și din câte mi-a spus, bărbatul era deja în stare gravă când a fost adus, avea mari greutăți de respirație și a căzut pe hol inconștient. I-au prelevat probe la coronavirus, dar până s-a făcut testul în laborator, pacientul a murit”, ne-a spus Cojocari.

La briefingul de presă din această seară, ministra Sănătății a declarat că bărbatul a ascuns informația că a fost în contact cu anumite persoane și a contactat ulterior „cu un număr impunător de lucrători medicali”.

„Atunci când persoana s-a adresat, a pierdut cunoștința și medicii au decis că nu poate fi transportată la un spital din Chișinău, a rămas izolat de unul singur până să vină probele, dar până au fost procesate în laborator, am fost informați că persoana a decedat”, a explicat Viorica Dumbrăveanu.

În prezent, autoritățile stabilesc tot cercul de persoane care au fost în contact cu bărbatul răpus de coronavirus.

 

 

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram