/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/FOTO/ Cum au dormit zeci de moldoveni pe aeroportul din Paris, după ce a fost amânată o cursă charter

missing
31 martie 2020, ora 11:31

Zeci de moldoveni care venise ieri pe Aeroportul Internațional „Charles de Gaulle” din Paris pentru a zbura spre casă, după ce și-au cumpărat bilete la o cursă charter, au rămas să doarmă în aeroport, după ce cursa a fost amânată pentru a doua zi, fără ca oamenii să fie anunțați.

Pentru că mai mulți pasageri venise de la distanțe de sute de kilometri de Paris și au întors stăpânilor apartamentele pe care le luase în chirie, nu au mai avut unde se întoarce și au fost nevoiți să rămână peste noapte în aeroport.

Administrația aeroportului a organizat cum a putut condiții pentru oamenii rămași blocați și le-a pus la dispoziție paturi pliante. O femeie a postat poze pe rețelele sociale și i-a reproșat premierului Ion Chicu că autorităților de la Chișinău nu le pasă de oameni.

„Domnule Chicu, rușine să vă fie! Uitați-vă cât de rapid s-au organizat francezii să ajute oamenii care nu au avut unde se întoarce. Pe când dumneavoastră nu sunteți în stare nici măcar pentru propriii cetățeni să făceți elementarul. Cum dormiți la noapte? Pe moale?”, a scris femeia pe Facebook.

Ieri-seară, premierul Ion Chicu i-a îndemnat pe cetățeni să nu procure bilete la curse charter, înainte ca zborurile respective să fie autorizate de Comisia Situații Excepționale.

„Astăzi, în jur de 220 persoane au fost induse în eroare de escroci, inclusiv politici, mințindu-i că e autorizat un zbor de la Paris. CSE a autorizat zborul pentru mâine, iar escrocii intenționat au adunat oamenii în aeroport astăzi, ca să-și bată joc de ei. În mintea lor bolnavă, acești escroci cred că câștigă capital politic prin asemenea provocări. Rog cetățenii noștri să nu vină la aeroporturi, înainte de a se convinge, că zborul este autorizat”, a scris Chicu pe Facebook.

Cursa charter Paris-Chișinău urmează să fie efectuată astăzi. Pasagerii au achitat câte 300 de euro pentru un bilet.

Pentru astăzi și pentru următoarele zile au fost autorizate de Comisia Situații Excepționale șase rute charter din diferite țări europene spre Chișinău.

– AIR SERVICE LIEGE, din 31 martie 2020, LONDON-CHISINAU- ANTWERPEN;

– AIR MOLDOVA, din 31 martie 2020, CHIȘINĂU – PARIS (CDG) – CHIȘINĂU;

– AIR MOLDOVA, din 02 aprilie 2020, CHIȘINĂU – PARIS (CDG) – CHIȘINĂU;

– FLYONE, din 03 aprilie 2020, CHIȘINĂU – PRAGA – CHIȘINĂU;

– AIR MOLDOVA, din 04 aprilie 2020, CHIȘINĂU – LONDRA (STANSTED) – CHIȘINĂU;

– FLYONE, din 05 aprilie 2020, CHIȘINĂU – VERONA – CHIȘINĂU.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram