/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

În plină epidemie, Consiliul Raional Ocnița vrea să cumpere o mașină cu 600 000 lei. Ce licitații au mai anunțat autoritățile în luna martie

missing
31 martie 2020, ora 19:06

În plină epidemie de Covid-19, Consiliul Raional Ocnița își planifică să achiziționeze un automobil cu 600 000 lei. O licitație pentru cumpărarea mijlocului de transport a fost lansată la începutul acestei luni. 

Deputatul PAS, Radu Marian, a enumerat mai multe achiziții pe care le-au planificat autoritățile în luna martie și la care s-ar putea renunța pentru a direcționa banii sistemului de sănătate care luptă cu epidemia.

„M-am uitat peste tenderele anunțate în luna martie și am găsit zeci de achiziții care nu-și au rostul acum. De exemplu, Consiliul Raional Ocnița a anunțat în luna martie o licitație de cumpărare a unui singur automobil cu… 600.000 lei, un preț ridicol chiar și pentru vremuri normale. Se pare că Ocnița a interzis COVID-19”, a scris parlamentarul pe pagina sa de Facebook.

I-am contactat pe reprezentanții Consiliului Raional Ocnița și pe Iurie Plopa, persoana menționată pe Mtender, pentru a afla la ce va fi folosit acest automobil și de ce ar fi nevoie de o mașină atât de scumpă, care costă circa 30 000 de euro. Pe tot parcursul zilei, nimeni nu ne-a răspuns la telefon.

Vedeți mai jos și alte achizițiile publice de mii de euro, care sunt inutile în timp de pandemie, potrivit deputatului Radu Marian.

Spuneam ieri despre achizițiile publice deocheate care s-au anunțat în luna martie, în plină stare de urgență, cum ar fi…

Publicată de Radu Marian pe Marţi, 31 martie 2020

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram