Membrii Cabinetul de miniștri în frunte cu Ion Chicu și angajații aparatului premierului au mers în această dimineață la un laborator privat pentru a efectua teste la coronavirus.

Niciun membru al Guvernului nu are simptome de boală, dar au decis să facă testarea pentru siguranță, pentru că oficialii au intrat în contact cu multe persoane în timpul orelor de muncă.

Potrivit consilierului prim-ministrului Vitalie Dragancea, testele au fost achitate de fiecare persoană, nu din bani publici, iar rezultatele testării în laborator vor fi gata în a doua parte a zilei, scrie Unimedia.info.

Amintim că directorul Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, Anatol Ciubotaru, a fost demis după ce a decis să testeze câțiva angajați ai spitalului la un laborator privat, rezultatele fiind pozitive. Motivul invocat atunci de Comisia pentru Situații Excepționale a fost că directorul ar fi încălcat regulamentul, care prevede că testele se fac doar în laboratorul ANSP și doar atunci când persoanele au semne evidente de boală.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!