Puterea de răspândire a noului coronavirus ar putea scădea odată cu venirea verii, însă, în următorul sezon rece, acesta ar putea reveni în forță, susține ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, care spune că există deja studii credibile, făcute în de specialiști în domeniu, care arată această prognoză. 

„El nu va dispărea. Vom avea un răgaz, așa cum ne vorbesc specialiștii, va exista un răgaz de câteva luni. Dar însăși experții în domeniu menționează că în toamna anului curent el va reapărea. Într-adevăr, se presupune că puterea de răspândire a acestuia va scădea, începând cu luna iunie, și despre asta vorbesc deja mai mulți specialiști și sunt niște date bazate pe analize, pe studii, care vorbesc despre acest lucru, dar el nu va dispărea pentru totdeauna, în sezonul rece următor noi ne vom confrunta din nou cu acest virus”, a spus ministra la emisiunea Puterea a Patra de la N4.

Autoritățile din Republica Moldova susțin că apogeul infecțiilor cu COVID-19 în Moldova se așteaptă în următoarele săptămâni din luna aprilie, iar către mijlocul lunii mai, am putea reveni la ritmul obișnuit de viață.

În prezent, numărul cazurilor confirmate de îmbolnăvire cu COVID-19 în țara noastră este de 353.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!