Bărbatul din raionul Briceni care a decedat ieri din cauza virusului Covid-19 a fost înmormântat astăzi în cimitirul din localitate. 

Contactat de TV8, primarul satului Colicăuți, unde locuia bărbatul decedat, a menționat că acesta a fost însoțit la groapă de patru persoane îmbrăcate în costume de protecție și întreaga procesiune a fost asistată de către poliția locală. „Bărbatul a fost înmormântat în cimitirul din sat, într-o parte de cimitir, au fost prezente patru persoane care au fost îmbrăcate în costume de protecție. S-au luat toate măsurile de protecție. Mai mult la înmormântare nu a fost prezent nimeni”, a menționat primarul Lilian Țapu.

Potrivit lui, rudele bărbatului decedat nu au fost prezente la înmormântare pentru că au fost plasate în carantină și stau izolate la domiciliu.

De asemenea, primarul a menționat membrii familiei bărbatului răpus de Covid-19 urmează să facă câteva teste medicale de sine stătător pentru a vedea starea de sănătate.

Anterior, autoritățile publice locale au afirmat că bărbatul a circulat în ultima perioadă în diferite sate și a intrat în contact cu multe persoane, iar acum se încearcă a fi stabilit tot cercul de oameni, pentru a fi autoizolați la domiciliu.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!