Premierul Ion Chicu susține că toți cetățenii Republicii Moldova sunt obligați să dețină polița de asigurare medicală și că moldovenii care revin acum de peste hotare nu sunt o excepție. Astfel, cetățenii care revin în aceste zile în țară sunt obligați de lege să cumpere polița medicală. Declarațiile au fost făcute în platoul unei Ediții speciale, la TV8.

Șeful cabinetului de miniștri a făcut o asociere cu asigurarea pentru automobile, care este, la fel, obligatorie și lipsa căreia se penalizează cu amendă de către poliție. „Aceasta nu este o discriminare sau o invenție, este vorba despre aplicarea legii. Asigurarea medicală are caracter obligatoriu în Republica Moldova ca și asigurarea automobilului. (…) Proprietarii de automobile tot achită asigurarea, chiar dacă nu fac accident în anul respectiv”, a mai spus prim-ministrul.

Începând de la 1 aprilie, toate persoanele care revin de peste hotare sunt obligate să-și cumpere polițe medicale, indiferent de unde vin și pe ce cale – aeriană sau terestră.

Cetățenii care intenționează să traverseze frontiera de stat pe cale aeriană, pe sensul de intrare în Republica Moldova, vor achita prima de asigurare obligatorie de asistență medicală, inclusiv  prin intermediul sistemului guvernamental Mpay.

Persoanele care vor traversa frontiera de stat pe cale terestră vor completa și semna o Declarație pe propria răspundere prin care se vor obliga să achite, în termen de 72 ore, prima de asigurare obligatorie de asistență medicală pentru anul 2020.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!