/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Chicu, despre polița medicală obligatorie pentru moldovenii de peste hotare: „Noi toți suntem egali în fața statului”

missing
01 aprilie 2020, ora 23:48

Premierul Ion Chicu susține că toți cetățenii Republicii Moldova sunt obligați să dețină polița de asigurare medicală și că moldovenii care revin acum de peste hotare nu sunt o excepție. Astfel, cetățenii care revin în aceste zile în țară sunt obligați de lege să cumpere polița medicală. Declarațiile au fost făcute în platoul unei Ediții speciale, la TV8.

Șeful cabinetului de miniștri a făcut o asociere cu asigurarea pentru automobile, care este, la fel, obligatorie și lipsa căreia se penalizează cu amendă de către poliție. „Aceasta nu este o discriminare sau o invenție, este vorba despre aplicarea legii. Asigurarea medicală are caracter obligatoriu în Republica Moldova ca și asigurarea automobilului. (…) Proprietarii de automobile tot achită asigurarea, chiar dacă nu fac accident în anul respectiv”, a mai spus prim-ministrul.

Începând de la 1 aprilie, toate persoanele care revin de peste hotare sunt obligate să-și cumpere polițe medicale, indiferent de unde vin și pe ce cale – aeriană sau terestră.

Cetățenii care intenționează să traverseze frontiera de stat pe cale aeriană, pe sensul de intrare în Republica Moldova, vor achita prima de asigurare obligatorie de asistență medicală, inclusiv  prin intermediul sistemului guvernamental Mpay.

Persoanele care vor traversa frontiera de stat pe cale terestră vor completa și semna o Declarație pe propria răspundere prin care se vor obliga să achite, în termen de 72 ore, prima de asigurare obligatorie de asistență medicală pentru anul 2020.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram