Focul Haric nu va fi adus anul acesta în Republica Moldova. Pentru că suntem în stare de urgență din cauza riscului de infecție cu virusul Covid – 19, nicio delegație de la Chișinău nu va merge în ajun de Paște la Ierusalim, pentru a lua lumină sfântă.

Informația a fost confirmată pentru TV 8 de secretarul Mitropoliei Moldovei, Vadim Cheibaș, cel care se și ocupă de obicei de partea logistică, atunci când sunt organizate delegațiile spre Ierusalim.

Focul Haric, considerat un miracol al ortodoxiei, a fost adus în țara noastră în ultimii 17 ani, la rând. De regulă, o delegație compusă din reprezentanți ai Mitropoliei, inclusiv ÎPS Vladimir, dar și mai mulți oficiali de stat și credincioși merg la Ierusalim pentru a aduce lumina sfânta în sâmbăta Paștelui și a o împărți miilor de creștini.

Potrivit religiei, după ce Mântuitorul Hristos a fost înmormântat, o lumină puternică a spart piatra şi, de atunci, Focul Divin se aprinde pe mormântul lui Hristos de fiecare dată, în timpul vecerniei din Sâmbăta Mare.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!