Focul Haric nu va fi adus anul acesta în Republica Moldova. Pentru că suntem în stare de urgență din cauza riscului de infecție cu virusul Covid – 19, nicio delegație de la Chișinău nu va merge în ajun de Paște la Ierusalim, pentru a lua lumină sfântă.

Informația a fost confirmată pentru TV 8 de secretarul Mitropoliei Moldovei, Vadim Cheibaș, cel care se și ocupă de obicei de partea logistică, atunci când sunt organizate delegațiile spre Ierusalim.

Focul Haric, considerat un miracol al ortodoxiei, a fost adus în țara noastră în ultimii 17 ani, la rând. De regulă, o delegație compusă din reprezentanți ai Mitropoliei, inclusiv ÎPS Vladimir, dar și mai mulți oficiali de stat și credincioși merg la Ierusalim pentru a aduce lumina sfânta în sâmbăta Paștelui și a o împărți miilor de creștini.

Potrivit religiei, după ce Mântuitorul Hristos a fost înmormântat, o lumină puternică a spart piatra şi, de atunci, Focul Divin se aprinde pe mormântul lui Hristos de fiecare dată, în timpul vecerniei din Sâmbăta Mare.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!