/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

/INFOGRAFIC/ Cum se va numi „spitalul” temporar, amenajat la Moldexpo și cine va fi director

missing
01 aprilie 2020, ora 08:02

Spitalul sau centrul de triere care va fi amenajat până la finele acestei săptămâni la Centrul Expozițional Moldexpo din capitală va avea denumirea de Centrul COVID-19 Chișinău (pe lung – Instituţia Medico–Sanitară Publică Centrul COVID–19 Chișinău). Instituția medicală, creată prin decizia de ieri a Comisiei pentru Situații Excepționale, va fi una temporară și va activa în perioada în care Republica Moldova se află în stare de urgență, cu posibilitatea extinderii acestui termen.

Centrul COVID-19 Chișinău urmează a fi înregistrat de către Agenția Servicii Publice gratuit, în regim de urgență (până astăzi, 1 aprilie, la ora 12.00).

Director al Centrului medical a fost numit Oleg Crudu, director al Spitalului Sfânta Treime din Chișinău. Acesta a fost suspendat temporar din funcția de director al acestui spital, pentru perioada în care va activa centrul de triere.

Aici vor fi aduși pacienți suspecți de COVID-19 și cei cu diagnoză confirmată, potrivit dispoziției Comisiei pentru Situații Excepționale.

La Centrul COVID-19 vor lucra medici și asistenți medicali din diverse instituții medicale din Chișinău și alte municipii și raioane din țară. Aceștia vor fi detașați de către directori, la solicitarea administrației Centrului COVID-19. Pe lângă angajați, celelalte spitale din țară vor fi obligate să ofere și echipamente noului centru medical, această prevedere se referă și la instituțiile medicale private.

În Republica Moldova sunt confirmate până în prezent 353 de cazuri de coronavirus. Autoritățile estimează că vom avea un număr de circa trei mii de îmbolnăviri, iar cel mai pesimist scenariu prognozează un număr de circa 28 de mii de persoane infectate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram