/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Modificarea rămasă neobservată în proiectul pentru care și-a asumat răspunderea Guvernul. Se referă la Legea privind controlul tutunului

missing
01 aprilie 2020, ora 16:33

Proiectul de lege aprobat astăzi de Guvern, cu asumarea răspunderii în fața Parlamentului, prevede modificarea mai multor legi, care vizează în special susținerea agenților economici și a populației, în contextul crizei provocate de epidemia de coronavirus.

Totuși, în document au fost incluse și unele prevederi care au rămas neobservate și care nu ar avea tangență directă cu starea de urgență instituită în țară.

De exemplu, s-a votat o modificare la Legea privind controlul tutunului. Astfel, Guvernul amână cu un an aplicarea alineatului 5 din articolul 25 al legii.

Potrivit prevederilor acestui alineat din lege, începând cu data de 20 mai urma să fie interzisă „expunerea vizibilă a produselor din tutun și produselor conexe, a dispozitivelor și a accesoriilor de utilizare, reîncărcare sau încălzire a acestora în spaţiile comerciale accesibile publicului”.

Produsele din tutun disponibile în magazine nu mai puteau să stea la loc vizibil, iar vânzătorul urma să prezinte lista acestor produse, cu indicarea preţurilor, doar la solicitarea cumpărătorilor adulţi.

Prevederile care urmau a fi aplicate începând cu data de 20 mai 2020 vor intra în vigoare deja la 20 mai 2021, în urma decizie aprobate astăzi de Guvern.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram