/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Obligatoriu! Moldovenii care revin de peste hotare trebuie să-și cumpere polițe medicale. Iată cum vor fi monitorizați de autorități

missing
01 aprilie 2020, ora 09:52

Toate persoanele care vor reveni de peste hotare, începând cu 1 aprilie, vor fi obligate să-și cumpere polițe medicale, indiferent de unde vin și pe ce cale – aeriană sau terestră. O astfel de decizie a aprobat ieri-seară Comisia pentru Situații Excepționale.

Anterior, se vorbea despre această obligație doar în cazul moldovenilor care revin în țară cu zboruri charter, iar premierul Ion Chicu spunea că nu vor fi lăsați să urce la bordul avioanelor fără polițe medicale.

Comisia pentru Situații Excepționale a aprobat procedura de achiziție a polițelor medicale. Astfel, cetățenii care intenționează să traverseze frontiera de stat pe cale aeriană, pe sensul de intrare în Republica Moldova, vor achita prima de asigurare obligatorie de asistență medicală, inclusiv  prin intermediul sistemului guvernamental Mpay.

Persoanele care vor traversa frontiera de stat pe cale terestră vor completa și semna o Declarație pe propria răspundere prin care se vor obliga să achite, în termen de 72 ore, prima de asigurare obligatorie de asistență medicală pentru anul 2020.

Inspectoratul General al Poliției de Frontieră va asigura verificarea completării veridice a declarațiilor și va transmite electronic, săptămânal către Compania Națională de Asigurări în Medicină declarațiile scanate și lista persoanelor care au traversat frontiera de stat pe cale aeriană.

Polița de asigurare medicală costă în anul curent 4 056 de lei, la nivelul anului 2019.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram