Patru persoane diagnisticate cu COVID-19 au fost internate până astăzi la Spitalul Clinic Municipal „Sf. Arhanghel Mihail”. Starea de sănătate a pacienților este de gravitate medie, a precizat ministra Sănătății.

Viorica Dumbrăveanu a enumerat numărul pacienților internați și în instituțiile medicale din capitală. Din totalul pacienților tratați în Chișinău, 37 sunt în stare gravă: 26 la Spitalul de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” și 11 la Spitalul Republican „Timofei Moșneaga”.

La Spitalul de Boli Contagioase pentru Copii sunt internați în prezent 22 minori, iar la Maternitatea Nr. 2 sunt șase persoane internate cu COVID-19. Starea acestora este de gravitate medie și satisfăcătoare.

La Spitalul Ministerului Sănătății la moment sunt internate 82 de persoane. 31 dintre acestea sunt în stare medie, iar în cazul la 51 de pacienți starea lor este satisfăcătoare.

„La Institutul de Medicină Urgentă sunt cinci pacienți care au nevoie de urgențe medico- chirurgicale și beneficiază de asistență în cadrul instituției”, a spus ministra.

Trei spitale din teritoriu au internat până astăzi pacienți infectați cu COVID-19. La spitalul din municipiul Bălți sunt tratate 16 persoane, la Spitalul Raional Căușeni – 14 persoane, iar la spitalul din Cahul este internat un pacient care are coronavirus. Starea de sănătate a acestora este de gravitate medie sau satisfăcătoare.

Până astăzi, în R. Moldova au fost confirmate 353 cazuri de coronavirus. Dintre acestea,  73 sunt de import, iar 280 sunt secundare, cu transmitere locală.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!