Război în Ucraina, ziua 588: Planul lui Putin, risc pentru Moldova și fundul sacului! Care ar fi prețul aderării la UE

Peste 4 mii de moldoveni au revenit în țară în ultimele două săptămâni. Țulea: „Acest lucru trebuie să îl facem dozat”

01 aprilie 2020, ora 13:26

Peste patru mii de moldoveni au revenit în țară în ultimele două săptămâni. Aceștia s-au întors cu curse avia charter, din mai multe state ale lumii unde munceau, din cauza epidemiei de coronavirus. 

„Doar pe parcurusul ultimelor 10 zile, am facilitat trecerea frontierelor străine și revenirea în țară a mai multor persoane, inclusiv din Franța 660, Rusia – 840, Maria Britanie – 398, Turcia – 155, Italia – 180, Israel – 159, prin România – 115, prin Ucraina – 355, din Germania/Polonia/Ucraina – 195, din Estonia/Letonia/Lituania – 68”, a spus într-un briefing de presă ministrul de Externe, Oleg Țulea.

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene a mai spus că în următoarele săptămâni, în mod prioritar vor zbura cu charter studenții moldoveni din străinătate dar și alte categorii de cetățeni.

„Am atenționat colegii în lista pe care o pregătim pe platforma misiunilor să stabilim clar prioritățile, iar în capul listei să avem studenți, copii minori, mame cu copii, persoane care suferă de probleme de sănătate, persoane care și-au pierut munca și nu mai au mijloace financiare să revină acasă”, a subliniat Olge Țulea.

„Ne dorim ca cetățenii care vin în RM să vină în siguranță acasă în număr cât mai mare, dar înțelegem că acest lucru trebuie să îl facem dozat ca să nu punem presiune pe sistemul medical din RM”, a mai adăugat ministrul de Externe.

Ministerul recomandă cetățenilor moldoveni, aflați în situații dificile și/sau care necesită asistență consulară peste hotare, să contacteze ambasadele și consulatele Republicii Moldova în țara respectivă, sau să apeleze la Centrul de apel MAEIE la nr. de telefon +373 22 788722.

TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2023 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram