Peste patru mii de moldoveni au revenit în țară în ultimele două săptămâni. Aceștia s-au întors cu curse avia charter, din mai multe state ale lumii unde munceau, din cauza epidemiei de coronavirus. 

„Doar pe parcurusul ultimelor 10 zile, am facilitat trecerea frontierelor străine și revenirea în țară a mai multor persoane, inclusiv din Franța 660, Rusia – 840, Maria Britanie – 398, Turcia – 155, Italia – 180, Israel – 159, prin România – 115, prin Ucraina – 355, din Germania/Polonia/Ucraina – 195, din Estonia/Letonia/Lituania – 68”, a spus într-un briefing de presă ministrul de Externe, Oleg Țulea.

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene a mai spus că în următoarele săptămâni, în mod prioritar vor zbura cu charter studenții moldoveni din străinătate dar și alte categorii de cetățeni.

„Am atenționat colegii în lista pe care o pregătim pe platforma misiunilor să stabilim clar prioritățile, iar în capul listei să avem studenți, copii minori, mame cu copii, persoane care suferă de probleme de sănătate, persoane care și-au pierut munca și nu mai au mijloace financiare să revină acasă”, a subliniat Olge Țulea.

„Ne dorim ca cetățenii care vin în RM să vină în siguranță acasă în număr cât mai mare, dar înțelegem că acest lucru trebuie să îl facem dozat ca să nu punem presiune pe sistemul medical din RM”, a mai adăugat ministrul de Externe.

Ministerul recomandă cetățenilor moldoveni, aflați în situații dificile și/sau care necesită asistență consulară peste hotare, să contacteze ambasadele și consulatele Republicii Moldova în țara respectivă, sau să apeleze la Centrul de apel MAEIE la nr. de telefon +373 22 788722.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!