/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Regimul de carantină, ridicat în satul Sofia. Când ar putea satul Bălceana să iasă din carantină

missing
01 aprilie 2020, ora 11:43

Regimul de carantină este ridicat de astăzi în satul Sofia, raionul Hâncești, una dintre primele localități în care s-au întreprins măsuri de acest gen. Cât ține de satul Bălceana, din același raion, autoritățile vor decide peste opt zile dacă regimul de carantină va fi ridicat.

„Regimul de carantină va fi ridicat în satul Sofia pentru că în ultimele 14 zile acolo nu a fost înregistrat niciun caz nou de infectare cu COVID-19. În satul Bălceana trebuie să mai așteptăm opt zile pentru că ultimul caz a fost cu șase zile în urmă, dar și acolo nu avem cazuri noi”, a declarat prim-ministrul, Ion Chicu, la emisiunea „Moldova în Direct” de la postul public de televiziune.

Satele Bălceana și Sofia din raionul Hâncești au intrat în carantină, începând cu 16 martie, după ce în cele două localități au fost identificate șase persoane infectate cu Covid-19.

În ambele localități, ce fac parte din circumscripția Hâncești, au avut loc alegeri parlamentare noi. Cu o zi până la desfășurarea scrutinului, o femeie din satul Bălceana, Hâncești a fost testată pozitiv cu coronavirus.

Comisia Electorală Centrală (CEC) a solicitat ca alegerile să fie amânate, însă președintele Igor Dodon a precizat că scrutinul se va desfășura întrucât nu a fost declarată starea de urgență.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram