/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Tancurile Abrams, retrase de pe front

Satul Carahasani e în carantină! Nouă persoane - infectate cu COVID-19, majoritatea sunt medici

missing
01 aprilie 2020, ora 11:03

Nouă persoane din satul Carahasani, raionul Ștefan Vodă, s-au dovedit a fi infectate cu coronavirus. Majoritatea dintre acestea sunt medici. Despre aceasta a declarat pentru tv8.md șeful Comisiei pentru Situații Excepționale din localitate. Primarul a spus că în acest context se implementează procedura de instituire a carantinei, în conformitate cu dispoziția emisă ieri de către autorități.

„Am aflat ieri de pe rețelele de socializare că satul va fi pus în carantină. Documentar nu mi-a spus nimeni nimic”, a declarat pentru tv8.md șeful Comisiei pentru Situații Excepționale din localitate, Dorel Cociu .

De asemenea, acesta a spus că acum o săptămână situația era ținută sub control. „De unde așteptam ajutor acolo s-a năpustit necazul. Din cele nouă persoane infectate majoritatea s-au dovedit a fi medici de la Centrul Medicilor de Familie din localitate”, a spus Dorel Cociu.

De cealaltă parte, primarul Oleg Ciobanu a declarat că la acest moment se implementează procedura de instituire a carantinei. „Se blochează căile de acces în sat, iar la intrare și ieșire sunt instituite posturi de control. Acestea sunt printre primele măsuri pe care le întreprindem în prezent”, a precizat primarul.

Satul Carahasani este plasat în carantină în urma unei dispoziții emise de către premierul Ion Chicu. Aceleași măsuri au fost întreprinse și în cazul altor două localități. Este vorba de orașele Ștefan Vodă și Soroca.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram