/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Și medici de la Spitalul de Psihiatrie au fost testați pozitiv la COVID-19, deși printre pacienți nu sunt cazuri confirmate de îmbolnăvire

missing
01 aprilie 2020, ora 13:25

Și printre angajații Spitalului de Psihiatrie din suburbia Codru municipiul Chișinău sunt persoane testate pozitiv la noul coronavirus, susține ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu. Asta deși, potrivit ei, în rândul pacienților nu există cazuri confirmate de îmbolnăvire.

„Este vorba despre transmitere locală sau comunitară”, a spus ministra Dumbrăveanu, aseară, la emisiunea Puterea a Patra de la N4. Șefa Ministerului Sănătății nu a precizat despre câți angajați este vorba, dar a spus că printre persoanele confirmate cu COVID-19 din această instituție ar fi atât angajați medicali, cât și din personalul auxiliar.

Contactat telefonic de tv8.md, directorul Spitalului de Psihiatrie, Victor Furtună, ne-a spus că nu poate să ne ofere informații despre numărul angajaților confirmați cu noul coronavirus și nici ce măsuri s-au luat în spital, după ce angajații s-au îmbolnăvit: „Nu vă pot spune nimic, cu părere de rău…”, ne-a zis directorul.

Potrivit informațiilor de ieri, de la amiază, în 69 dintre cazurile confirmate de coronavirus în Republica Moldova pacienții sunt angajați medicali. Potrivit autorităților, în doar nouă dintre aceste cazuri este vorba despre infectare la locul de muncă, restul cazurilor fiind de transmitere locală/comunitară.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram