Și printre angajații Spitalului de Psihiatrie din suburbia Codru municipiul Chișinău sunt persoane testate pozitiv la noul coronavirus, susține ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu. Asta deși, potrivit ei, în rândul pacienților nu există cazuri confirmate de îmbolnăvire.

„Este vorba despre transmitere locală sau comunitară”, a spus ministra Dumbrăveanu, aseară, la emisiunea Puterea a Patra de la N4. Șefa Ministerului Sănătății nu a precizat despre câți angajați este vorba, dar a spus că printre persoanele confirmate cu COVID-19 din această instituție ar fi atât angajați medicali, cât și din personalul auxiliar.

Contactat telefonic de tv8.md, directorul Spitalului de Psihiatrie, Victor Furtună, ne-a spus că nu poate să ne ofere informații despre numărul angajaților confirmați cu noul coronavirus și nici ce măsuri s-au luat în spital, după ce angajații s-au îmbolnăvit: „Nu vă pot spune nimic, cu părere de rău…”, ne-a zis directorul.

Potrivit informațiilor de ieri, de la amiază, în 69 dintre cazurile confirmate de coronavirus în Republica Moldova pacienții sunt angajați medicali. Potrivit autorităților, în doar nouă dintre aceste cazuri este vorba despre infectare la locul de muncă, restul cazurilor fiind de transmitere locală/comunitară.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!