Guvernul își asumă răspunderea în fața Parlamentului pentru modificarea unor acte legislative ce vizează activitatea de întreprinzător și măsurile sociale de susținere a populației pe toată durata stării de urgență.

Ministrul Finanțelor a dat citire la ședința Guvernului tuturor modificărilor care se propun în legislație, care vor fi ulterior publicate.

Printre măsurile care au drept scop diminuarea impactului negativ al epidemiei se numără acordarea ajutorului de șomaj, derspre care a vorbit anterior Igor Dodon, majorarea unor indemnizații pentru familii, inclusiv pentru îngrijirea copiilor și majorarea venitului minim garantat de stat.

„Este un proiect arhiimportant. Trebuie să ajutăm acum, urgent cetățenii și agenții economici”, a comentat premierul Ion Chicu.

Vom reveni cu detalii!

Precizăm că asumarea răspunderii de către Guvern este o procedură la care Executivul apelează atunci când dorește să aplice rapid anumite legi, fără dezbaterea acestora în Parlament.

Dacă în decurs de 72 de ore nu va fi depusă o moțiune de cenzură împotriva Guvernului, modificările aprobate prin angajarea răspunderii  vor intra în vigoare.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!