/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Ultima oră! Guvernul își asumă răspunderea pentru modificarea mai multor legi, pentru a susține populația și afacerile pe timp de pandemie

missing
01 aprilie 2020, ora 14:13

Guvernul își asumă răspunderea în fața Parlamentului pentru modificarea unor acte legislative ce vizează activitatea de întreprinzător și măsurile sociale de susținere a populației pe toată durata stării de urgență.

Ministrul Finanțelor a dat citire la ședința Guvernului tuturor modificărilor care se propun în legislație, care vor fi ulterior publicate.

Printre măsurile care au drept scop diminuarea impactului negativ al epidemiei se numără acordarea ajutorului de șomaj, derspre care a vorbit anterior Igor Dodon, majorarea unor indemnizații pentru familii, inclusiv pentru îngrijirea copiilor și majorarea venitului minim garantat de stat.

„Este un proiect arhiimportant. Trebuie să ajutăm acum, urgent cetățenii și agenții economici”, a comentat premierul Ion Chicu.

Vom reveni cu detalii!

Precizăm că asumarea răspunderii de către Guvern este o procedură la care Executivul apelează atunci când dorește să aplice rapid anumite legi, fără dezbaterea acestora în Parlament.

Dacă în decurs de 72 de ore nu va fi depusă o moțiune de cenzură împotriva Guvernului, modificările aprobate prin angajarea răspunderii  vor intra în vigoare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram