/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

COVID-19: Președintele statului Filipine a dispus forțelor de ordine să tragă în cei care nu respectă carantina

missing
02 aprilie 2020, ora 22:01

Președintele statului Filipine, Rodrigo Duterte, a dat ordin poliției și armatei să tragă în cei care nu respectă regimul de carantină stabilit pentru a împiedica răspândirea virsului COVID-19, scrie presa străină.

Dacă există probleme, trageți pentru a ucide!”, a fost ordinul președintelui filipinez.

Nu am nici o îndoială. Ordinele mele sunt pentru poliţie şi armată. Dacă există probleme sau apare o situaţia în care oamenii se ceartă şi viaţa (n.r. – reprezentanţilor forţelor de ordine) este în pericol, trageţi pentru a ucide”, a declarat Duterte miercuri seara într-un discurs televizat, citat de libertatea.ro.

Izolarea unei bune părţi a populaţiei ţării şi normele stricte de carantină au împiedicat milioane de persoane din cartierele sărace ale capitalei filipineze care îşi duc traiul de pe o zi pe alta să găsească modalităţi de a supravieţui.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram